Tietosuoja

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka voidaan kohdistaa henkilöllisyyteesi. Näihin kuuluvat esimerkiksi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Kuinka Elfa Distrelec suojelee henkilötietojasi?

Tilausprosessin aikana henkilötietosi välitetään internetin kautta ja asiakastililläsi salatussa muodossa käyttäen SSL-protokollaa (Secure Sockets Layer, avainten vaihto: RSA 1024 bittiä; käyttäjätietojen salaus: Triple DES 1024 bittiä). Luottokorttitietoja kerää, käsittelee ja, jos olet luonut asiakastilin, säilyttää salatussa muodossa ainoastaan maksupalvelujen tarjoajamme Evo Payments. Tunnistat turvallisen yhteyden siitä, miten osoite näkyy selaimessa: se alkaa ”https://...”, ei "http://..." ja ikkunan oikeaan alareunaan ilmestyy riippulukon kuva. Turvaamme verkkosivumme ja muut järjestelmämme teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä, jotta asiattomat eivät pääse hävittämään, tuhoamaan, käyttämään eivätkä levittämään tietojasi.

Pääsy asiakastilillesi on mahdollista vasta henkilökohtaisen salasanasi syöttämisen jälkeen. Pidä koodisi ja salasanasi salassa ja sulje selainikkuna tai mobiilisovellukset oltuasi yhteydessä meihin, etenkin jos tietokone tai mobiilipäätelaite on myös muiden kuin sinun käytössäsi.

Koska Elfa Distrelec käyttää ja käsittelee henkilötietoja?

Tiedämme, että henkilötietojesi huolellinen käsittely on sinulle erittäin tärkeää. Koska tietosuoja on erittäin tärkeää myös Elfa Distrelecille, noudatamme tietojen keräämisessä, käsittelyssä ja käytössä tiukasti Sveitsin tietosuojalain ja telemedialain määräyksiä. Pääsääntöisesti voit käyttää internettarjontaamme ja mobiilisovelluksiamme henkilötietojasi jättämättä.

Elfa Distrelec käyttää henkilötietojasi ja antamiasi muita tietoja tilausten käsittelyssä, tavaran toimituksessa sekä maksun käsittelyssä. Lisäksi tarvitsemme tietojasi, jotta voimme informoida sinua tilauksista sekä Elfa Distrelecin tuotteista, palveluista ja tarjouksista.

Mitä Elfa Distrelec tekee henkilötiedoilla?

Henkilötietoja (esim. osoite- ja muita antamiasi tietoja) säilytetään pääasiallisesti IT-järjestelmässämme, jotta voimme käsitellä tilaukset ja antaa asiakastukea parhaalla mahdollisella tavalla.

Keräämme ja käytämme todennäköisyysarvoja, jotta voimme arvioida, mitä tietoja (esim. osoitetietoja) käytämme päättäessämme sopimuksen toimeenpanosta tai purkamisesta.

Tietojasi käytetään infomateriaalin lähettämiseen ja mainostarkoituksiimme ainoastaan Elfa Distrelec-yhtymän sisällä. Emme jaa mitään tietoja kolmansille osapuolille, lukuun ottamatta palvelujentarjoajia, jotka toimivat puolestamme. Jos hyväksyt henkilötietojesi käytön maksuttoman uutiskirjeemme lähettämiseen ja erikoistarjouksista ja uusista tuotteista informointiin, ilmoitathan hyväksymisestä rekisteröityessäsi. Voit peruuttaa hyväksynnän milloin tahansa niin halutessasi.

Tallennamme sopimuksen tekstin ja lähetämme tilauksen tiedot sinulle sähköpostitse. Voit tarkastella yleisiä kauppaehtoja milloin tahansa. Näet aiemmat tilauksesi asiakkaan kirjautumisalueella.

Elfa Distrelec ja evästeet

Käyttämällä evästeitä verkko- ja mobiilisivustoillamme helpotamme liikkumistasi verkossa. Käyttämällä verkkosivustoamme ja hyväksymällä asianmukaiset ohjeet annat meille luvan käyttää evästeitä näiden ehtojen mukaisesti.

Mikä on eväste ja kuinka Elfa Distrelecin verkkosivusto käyttää evästeitä?

Eväste on tiedosto, joka sisältää tietoa (kirjain- ja numerosarjan); tämä tiedosto välitetään verkkopalvelimelta verkkoselaimelle, kun vierailet verkkosivustolla, ja selain tallentaa sen. Vastaava tunnus välitetään takaisin joka kerta kun selain pyytää sivua palvelimelta.

Evästeet eivät sisällä tietoa, jonka avulla henkilöllisyytesi voitaisiin tunnistaa. On kuitenkin mahdollista, että linkitämme tallentamiamme henkilökohtaisia tietojasi eväisteisiin tallennettuihin tietoihin ja että linkitämme niitä näihin vastaanotettuihin tietoihin.

Käytämme evästeiden käytöstä saamiamme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • tietokoneesi tunnistamiseen, kun vierailet verkkosivustollamme
  • verkkosivuston käyttäjäystävällisyyden parantamiseen
  • verkkosivuston käytön analysointiin.
  • verkkosivuston hallintaan
  • petoksien välttämiseen ja verkkosivuston turvallisuuden parantamiseen
  • verkkosivumme räätälöintiin (tarjoamalla kohdistettuja uutisia, jotka saattavat kiinnostaa sinua).
  • verkkosivureittisi jäljittämiseen, jotta voimme tarjota tiettyjä toimintoja (esim. tuotteiden lisääminen ostoskoriin tai niiden poisto korista, ostotapahtuman päättäminen kassalla).

Kun lisäät tuotteita tilauslomakkeeseesi, mutta päätätkin jättää ostot tekemättä sillä käynnilläsi, tallennamme tilauslomakkeen viitenumeron evästeeseen. Näin parannamme käyttäjäystävällisyyttä, jotta voit avata lomakkeen uudelleen seuraavalla käynnilläsi.

Onko evästeiden aktivointi turvallista?

Kyllä. Evästeet ovat vain lyhyitä tietojonoja, jotka eivät voi toimia yksinään. Elfa Distrelec suosittelee, että annat verkkoselainten hyväksyä evästeet verkkosivustoltamme.

Kuinka voin muokata evästeasetuksiani?

Kun haluat aktivoida evästeet, seuraa alla olevia selainkohtaisia ohjeita.

Microsoft Internet Explorer

  • Valitse ”Internet-asetukset" ”Työkalut”-valikosta.
  • Napsauta ”Tietosuoja”-välilehteä.
  • Napsauta kohdassa ”Asetukset” painiketta ”Vakio” (tai siirrä liukusäädin manuaalisesti kohtaan ”Normaali”).
  • Napsauta OK.

Mozilla Firefox

  • Mene ”Työkalut”-valikkoon.
  • Valitse ”Asetukset".
  • Valitse välilehti ”Tietosuoja".
  • Napsauta laatikkoa, joka sallii verkkosivujen evästeiden käytön (kohdasta ”Käytä mukautettuja historia-asetuksia”).
  • Tallenna muutokset napsauttamalla OK.

Google Chrome

  • Valitse valikossa ”Muokkaa ja hallinnoi” kohta ”Asetukset”.
  • Hae kohdasta ”Lisäasetukset" (tietosuoja, sisältöasetukset) osio ”Evästeet".
  • Jos haluat sallia evästeiden käytön, valitse "Salli paikallistietojen asettaminen" (tai ”Aktivoi kaikki evästeet").
  • Napsauta OK.

Safari

  • Valitse ”Safari” > ”Asetukset” ja napsauta kohtaa ”Suojaus”.
  • Määritä kentässä ”Estä evästeet” saako Safari hyväksyä evästeet verkkosivuilta ja jos saa, missä tapauksissa.

Millaisia evästeitä Elfa Distrelecin verkkosivusto käyttää?

Voit asettaa selaimesi hylkäämään evästeet (löydät lisää tietoa tästä selaimesi ohjeista). Huomaathan, että jos teet tämän, tietyt verkkosivumme yksilölliset toiminnot eivät ole enää käytettävissäsi.

Käytämme kolmea eri evästetyyppiä:

Istuntokohtaiset evästeet – nämä ovat väliaikaisia tiedostoja, jotka ovat aktivoituina vain verkkosivukäyntisi (istunto) ajan. Tavallisesti selaimesi poistaa tällaiset evästeet heti kun suljet sen.

Pysyvät evästeet – nämä tiedostot pysyvät aktiivisina selaimen istunnon päättymisen jälkeen (esim. kun rekisteröidyt verkkosivulla ja palaat sille myöhemmin, verkkosivu tietää kuka olet ja näyttää vastaavan tervetuloviestin). Se on mahdollista pysyvien evästeiden avulla.

Kolmannen osapuolen evästeet - kun käytät verkkosivuamme, kolmansien osapuolien evästeitä saatetaan välittää sinulle. Jos käyt verkkosivulla, jolla on upotettua sisältöä, kuten esimerkiksi YouTube-videoita, verkkosivu saattaa välittää sinulle evästeitä. Elfa Distrelec ei valvo tällaisten evästeiden asetuksia. Suosittelemme, että pyydät lisää tietoa tällaisista evästeistä kolmansien osapuolien verkkosivuilta ja selvität niiden hallinnointimahdollisuudet.

Alta löydät luettelon Elfa Distrelecin yleisimmin käyttämistä evästeistä ja selityksen siitä, kuinka niitä käytetään.

Host Type of cookies Source
Distrelec.ch First-party - Persistent Distrelec
Distrelec.ch First-party - Session Distrelec
wt.distrelec.com Third-party - Persistent Webtrekk
.doubleclick.net Third-party - Persistent Doubleclick
Google-analytics.com Third-party - Persistent Google
Googleadservice.com Third-party - Persistent Google


Evästeasetukset

Löydät lisätietoa evästeiden käytöstä verkkosivustoilla osoitteesta www.allaboutcookies.org

Estä evästeet

Evästeiden estäminen on mahdollista useimmissa selaimissa. Esimerkki:

  • Internet Explorerissa voit estää kaikki evästeet napsauttamalla ”Työkalut”, ”Internet-asetukset”, ”Tietosuoja” ja valitsemalla liukusäätimellä ”Estä kaikki evästeet”.
  • Mozilla Firefoxissa voit estää kaikki evästeet napsauttamalla ”Työkalut”, ”Asetukset” ja poistamalla asetuksen ”Hyväksy evästeet sivuilta” osiossa ”Tietosuoja”.

Kaikkien evästeiden estäminen haittaa kuitenkin monien verkkosivustojen käytettävyyttä.

Poista evästeitä

Voit tietenkin myös poistaa evästeitä, jotka on jo tallennettu tietokoneellesi.

  • Jos käytät Internet Exploreria, sinun on poistettava evästetiedostot manuaalisesti (löydät ohjeet osoitteesta http://support.microsoft.com/kb/278835).
  • Jos käytät Mozilla Firefoxia ja haluat poistaa evästeitä, tarkista ensin, että evästeet poistetaan, kun käytät vaihtoehtoa ”Poista yksityiset tiedot". (Voit muuttaa tätä asetusta napsauttamalla ”Työkalut", ”Asetukset" ja ”Tietosuoja") ja napsauttamalla ”Tyhjennä viimeisimmät historiatiedot" ”Työkalut”-valikossa.

Tällä verkkosivulla ja mobiileissa sovelluksissa tietoa kerää ja tallentaa berliiniläisen-palveluntarjoajan, Webtrekkin verkkoanalyysipalvelu. Tietoja käytetään salanimisten käyttäjäprofiilien luomiseen. Näillä käyttäjäprofiileilla analysoidaan sivustoillamme kävijöiden käyttäytymistä. Käyttäjäprofiileja hyödynnetään tuotevalikoimamme parantamiseen ja suunnittelun tehostamiseen. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää evästeitä. Ne ovat pieniä tekstitiedostoja, joita säilytetään paikallisesti verkkosivulla kävijän tietokoneella ja joiden avulla käyttäjä tunnistetaan, kun hän vierailee seuraavan kerran verkkosivullamme. Salanimisiä käyttäjäprofiileja ei linkitetä salanimen haltijan henkilötietoihin ilman kyseisen henkilön nimenomaista suostumusta, joka on hankittava erikseen. Voit kieltää tietojen keräämisen ja tallentamisen verkkoanalyysiä varten milloin tahansa.

Kiellä käyttö nyt

Tällä verkkosivulla käytetään niin kutsuttua jälleenkohdistustekniikkaa, jolla kerätään ja tallennetaan tietoa verkkosivulla vierailijan selailukäyttäytymisestä nimettömässä muodossa. Tämä tieto on tallennettu tietokoneellesi niin kutsuttuja evästetekstitiedostoja käyttäen. Jälleenkohdistustekniikka analysoi selailukäyttäytymistä algoritmilla. Sen avulla voidaan näyttää kohdistettuja tuotesuosituksia kiinnostukseen perustuvina mainospalkkeina muilta (julkaisijoiden) verkkosivuilta. Tietoa ei voi missään käyttää tällä verkkosivulla käyvien tunnistamiseen. Kerättyä tietoa käytetään ainoastaan palvelumme parantamiseen. Tietoa ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen, eikä sitä välitetä kolmansille osapuolille.

Sosiaalisten laajennusten upotus

Verkkosivullamme käytetään sosiaalisia laajennuksia Facebookille, Googlelle ja muille. Internetsivullamme näkyy "+ 1" tai ”f” tai "Thumbs up" -painike. Niitä tarjoavat yhdysvaltalaiset yritykset Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043) ja Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94394).

Vain kun napsautat painiketta "+ 1" tai "f" tai "Thumbs up", selaimesi luo suoran yhteyden Facebookin tai Googlen palvelimelle. Google tai Facebook välittää "+ 1" tai "f" tai "Thumbs up" painikkeen sisällön suoraan selaimellesi ja selaimesi sisällyttää sen verkkosivuun. Elfa Distrelec ei pysty vaikuttamaan siihen, missä määrin Google ja Facebook keräävät tietoa painikkeella.

Internetsivuillaan Facebook (http://www.facebook.com/policy.php) ja Google (http://www.google.com/Intel/de/+/policy/+1button.html) kertovat yksityiskohtaisesti tietojesi laajuudesta, tyypistä, tarkoituksesta ja niiden jatkokäsittelystä sekä oikeudestasi tietosuojaan.

Kun kirjaudut ulos sosiaalisen verkoston sivuilta (Facebook ja Google +) ja poistat asetetut evästeet, voit estää Facebookia ja Googlea keräämästä tietoa sinusta, kun käyt verkkosivullamme.

Roskaposti-/DDOS-suojaus

Googlen reCAPTCHA toimii roskaposti- ja DDOS-suojauksena verkkosivustollamme. Palvelu analysoi käyttäytymistäsi verkkosivustolla, tietokoneesi määrityksiä (mukaan lukien mahdollisesti asennetut Google-evästeet) sekä IP-osoitteesi. Näiden tietojen perusteella määritetään, oletko aito ja vilpitön vai pahantahtoinen käyttäjä. Jos ongelma havaitaan, sinun on todistettava tiettyjä tehtäviä suorittaessasi, että et ole robotti. Esimerkiksi lomaketta lähettäessäsi.

Tiedot siirtyvät tietokoneeltasi suoraan Googlen palvelimille Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Emme siis pysty vaikuttamaan kerätyn tiedon laajuuteen tai sen käyttötarkoitukseen.

Google reCAPTCHA -palvelun tarjoaa Google Inc, 1600 Ampitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Lisätietoja tietojen laajuudesta, tyypistä ja jatkokäsittelystä sekä yksityisyyden suojaamisesta voi lukea Googlen yksityisyyskäytännöstä (https://www.google.com/policies/privacy/) ja palveluehdoista (https://www.google.com/policies/terms/).

Kysymyksiä ja huomautuksia

Suomen lain mukaan sinulla on oikeus saada maksuttomasti tietoa itsestäsi tallennetuista tiedoista ja tarvittaessa oikeus korjata tai poistaa nämä tiedot tai estää niiden käyttäminen.

Mikäli sinulla on vielä kysyttävää tietosuojasta, haluat meiltä tietoa tai haluat pyytää meitä poistamaan tietosi, käytäthän seuraavia yhteystietoja:

Elfa Distrelec OY
Pitäjänmäentie 14
FI-00380 Helsinki
T +358 9 560 500
F +358 9 560 50 100
tilaukset@elfa.se
www.elfadistrelec.fi


Hyväksyntä

Hyväksyn, että Distrelec Group AG käsittelee henkilötietojani, eli etu- ja sukunimi-, sukupuoli-, osoite-, puhelinnumero-, sähköpostiosoite- ja syntymäaikatietojani sekä reagointi- ja ostokäyttäytymistäni ja välittää niitä eteenpäin Distrelec Group AG tytäryhtiöille [luettelo kaikista yrityksistä] myyntitarjouksiin ja tapahtumiin liittyvien tietojen ja uutiskirjeiden lähettämiseen postitse tai sähköpostitse tai puhelimitse.

Henkilötietojesi suojaaminen on meille erittäin tärkeää. Tarjotessamme verkkokaupassa laajan tuotevalikoiman pyrimme myös suojaamaan itsemääräämisoikeuttasi tietojen suhteen ja varmistamaan tietosuojasi turvaamisen.

Käytämme tietojasi ainoastaan asiakkuutesi puitteissa. Emme myy, lainaa tai muutoin välitä henkilötietojasi kolmansille Distrelec Group AG ulkopuolelle. Voit milloin tahansa pyytää tietoa sinuun liittyvistä tallennetuista tiedoista tai voit pyytää poistamaan ne.