Tietoja koskevan ilmoituksen

1. TIETOSUOJALAUSUNTO

Tämä lausunto kuvaa, kuinka verkkosivustomme käsittelee ja hallinnoi henkilötietojasi, kun vierailet seuraavassa sivustossa:

www.elfadistrelec.fi

(Verkkosivusto)

Tarkemmin sanottuna lausunto koskee vain Verkkosivustomme sisältöä, eikä se koske mitään muuta sivustoa, johon käyttäjät voivat päätyä napsauttaessaan Verkkosivustossa mahdollisesti olevia linkkejä.

Tiettyihin portaalin palveluihin ja tietoihin voidaan soveltaa eri tietosuojalausuntoa. Näissä tapauksissa saatavilla on erillinen tietosuojalausunto.

Tässä Tietosuojalausunnossa "sinulla" (ja sen taivutusmuodoilla) viitataan sinuun yksilönä.

"Me" (ja sen taivutusmuodot) viittaavat tässä Tietosuojalausunnossa henkilötietojesi osalta Rekisterinpitäjään.

1.1. MITÄ TIETOJA KERÄTÄÄN?

"Henkilötiedot" (ja sen taivutusmuodot) tarkoittavat sinua koskevaa tietoa.

Kun vierailet Verkkosivustollamme, voimme kerätä henkilötietojasi jommallakummalla seuraavista tavoista:

(i) Suoraan, jolloin sinua pyydetään antamaan tietoja. Jos käytät mitä tahansa Verkkosivuston Tilaa-toimintoa, sinun on mahdollisesti annettava yhteystietosi sekä tietoa sivusta, jota käytät kyseisellä hetkellä, tai sisällöstä, jota katselet.

(ii) Epäsuorasti esimerkiksi evästeitä käyttämällä (kuten alla on kuvattu) tai tiettyjen Verkkosivuston sivujen käyttöä seuraamalla (esim. IP-osoitteesi avulla) sekä muilla teknisillä keinoilla, joilla Verkkosivuston käyttöäsi seurataan.

Tavoitteenamme ei ole kerätä arkaluonteista tietoa Verkkosivuston kautta.

1.2. MITEN HENKILÖTIETOJA KÄYTETÄÄN?

Voimme käsitellä ja käyttää tämän Verkkosivuston kautta kerättyjä henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

• Verkkosivuston hallinnointi sekä

• tietojen, tuotteiden ja palveluiden välittäminen sinulle omasta pyynnöstäsi - esimerkiksi Verkkosivustossa näkemäsi sisällön mukauttaminen omiin tarpeisiisi sekä palautteeseesi ja kysymyksiisi vastaaminen.

1.3. KÄYTETÄÄNKÖ PORTAALISSA EVÄSTEITÄ?

Evästeet ovat tietoa, jota verkkopalvelin lähettää käyttäjän tietokoneelle, johon ne myös tallennetaan.

Jos haluat tietää, mitä evästeitä tässä Verkkosivustossa käytetään, tutustu Elfa Distrelec ja evästeet -osioon. Jos haluat kieltäytyä evästeiden käytöstä, muokkaa Internet-selaimesi asetuksia. (Lisätietoja aiheesta saat käyttämäsi selaimen ohjesivustosta.)

Pyydämme sinua huomioimaan, että mikäli kieltäydyt evästeistä, tämän Verkkosivuston navigointi ja sisällön käytettävyys voi vaarantua.

1.4. MITEN VOIN TARKISTAA HENKILÖTIETONI TAI MUUTTAA NIITÄ?

Sinulla on mahdollisuus tarkistaa henkilötietosi, korjata kaikkia keräämiämme henkilötietoja, kieltäytyä niiden käsittelystä sekä tehdä niitä koskeva valitus.

Lisätietoja Rekisterinpitäjän suorittamasta käsittelystä ja/tai oikeuksiesi harjoittamisesta saat Rekisterinpitäjältä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@elfadistrelec.com.

1.5. SIIRRETÄÄNKÖ HENKILÖTIETOJA TOISEEN MAAHAN, TAI LUOVUTETAANKO NIITÄ MUILLE OSAPUOLILLE?

Verkkosivusto sijaitsee Euroopan unionin alueella (EU) sijaitsevassa palvelimessa. Tietojasi ei siirretä Euroopan unionin ulkopuolelle.


1.6. MITEN KAUAN HENKILÖTIETOJA SÄILYTETÄÄN?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on kohtuullisessa mielessä välttämätöntä tässä Tietosuojalausunnossa kuvattujen tarkoitusten kannalta. Jos lähetät meille asiaa koskevan pyynnön, henkilötietosi poistetaan Verkkosivustosta muutaman viikon kuluessa siitä, kun lopetat sivuston käytön.

1.7. KUKA ON REKISTERINPITÄJÄ?

Distrelec Manchester Ltd, jonka rekisteröity toimisto sijaitsee osoitteessa 7th Floor, 2 St Peter's Square, Manchester, M2 3AA, United Kingdom, on henkilötietojesi Rekisterinpitäjä ( Rekisterinpitäjä).


2. DISTRELEC JA EVÄSTEET

Verkko- ja mobiilisivustomme käyttävät evästeitä, joiden tarkoituksena on parantaa sivustojen käyttökokemusta. Käyttämällä verkkosivustoamme ja hyväksymällä sitä koskevat ohjeistukset annat suostumuksesi evästeiden käytölle tämän lausunnon mukaisesti.

2.1 Mikä on eväste, ja miten Elfa Distrelecin verkkosivusto käyttää evästeitä?

Eväste on tiedosto, joka sisältää dataa (merkkijonoja, jotka koostuvat kirjaimista ja numeroista). Tämä tiedosto lähetetään verkkopalvelimelta verkkoselaimeen, kun vierailet jollakin verkkosivustolla. Selain tallentaa sen. Sitä vastaava tunnus lähetetään takaisin aina, kun selain tekee palvelimelle sivupyynnön.

Evästeet eivät sisällä mitään sellaisia tietoja, joiden perusteella sinut voitaisiin tunnistaa henkilökohtaisesti. On kuitenkin mahdollista, että voimme linkittää sinusta tallentamiamme henkilötietoja evästeiden tietoihin ja linkittää näitä edellä mainittuihin vastaanotettuihin tietoihin.

Käytämme evästeiden käytöstäsi saamiamme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tietokoneesi tunnistaminen, kun vierailet verkkosivustossamme.
  • Verkkosivuston käyttäjäystävällisyyden parantaminen.
  • Verkkosivuston käytön analysointi.
  • Verkkosivuston hallinta.
  • Petosten ehkäisy ja verkkosivuston tietoturvan parantaminen.
  • Verkkosivuston mukauttaminen käyttäjän mukaan (tarjoamalla kohdennettuja uutisia, jotka voivat kiinnostaa sinua).
  • Verkkosivustossa kulkemasi reitin seuranta, mikä mahdollistaa tietyt toiminnot (esimerkkejä: tuotteiden lisääminen ostoskoriin ja poistaminen siitä, ostoksen viimeistely maksun yhteydessä).

Jos lisäät tuotteita tilauslomakkeeseen, mutta päätät olla ostamatta niitä vierailusi aikana, tallennamme tilauslomakkeen viitenumeron evästeeseen käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi. Tällä tavoin pystyt jatkamaan tilausta, kun seuraavan kerran vierailet sivustossa.

2.2 Onko evästeiden käyttöönotto turvallista?

Kyllä. Evästeet ovat vain lyhyitä merkkijonoja, jotka eivät itsessään voi suorittaa mitään toimintoja. Elfa Distrelec suosittelee, että sallit verkkoselainten vastaanottaa evästeitä verkkosivustostamme.

2.3 Kuinka voin muokata evästeasetuksiani?

Jos haluat ottaa evästeet käyttöön, noudata käyttämääsi selainta koskevia ohjeita.

Microsoft Internet Explorer

  • Valitse Tools (Työkalut) -valikosta Internet options (Internet-asetukset).
  • Napsauta välilehteä Privacy (Tietosuoja).
  • Napsauta Settings (Asetukset) -valikossa painiketta Standard (Vakio) (tai liikuta liukusäädintä manuaalisesti kohtaan Medium [Keskitaso]).
  • Valitse OK.

Mozilla Firefox

  • Siirry Tools (Työkalut) -valikkoon.
  • Valitse Options (Asetukset).
  • Valitse kuvake nimeltä Privacy (Tietosuoja).
  • Napsauta valintaruutua, joka sallii evästeiden käytön (kohdassa Use custom settings for history [Käytä mukautettuja historia-asetuksia]).
  • Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Google Chrome

  • Valitse Customize and Control (Mukautus ja hallinta) -valikosta Settings (Asetukset).
  • Etsi Advanced settings (Lisäasetukset) -kohdasta (Privacy, Content settings [Tietosuoja, Sisältöasetukset]) osio Cookies (Evästeet).
  • Jos haluat sallia evästeiden käytön, valitse Allow local data to be set (Salli paikallisten tietojen määrittäminen) (tai Activate all cookies [Aktivoi kaikki evästeet]).
  • Valitse OK.

Safari

  • Valitse Safari > Settings (Safari > Asetukset) ja napsauta kohtaa Privacy (Tietosuoja).
  • Määritä Block cookies (Estä evästeet) -kohtaan, missä tapauksissa Safarin tulee hyväksyä evästeitä verkkosivustoista.

2.4 Minkälaisia evästeitä Distrelecin verkkosivusto käyttää?

Voit määrittää selaimesi kieltäytymään evästeistä (lisätietoja saat selaimesi käyttöohjeista). Huomaa, että mikäli toimit näin, tietyt verkkosivustomme mukautetut toiminnot eivät enää ole käytettävissäsi.

2.5 Käytämme kolmentyyppisiä evästeitä:

Istuntoevästeet - nämä ovat väliaikaisia tiedostoja, jotka aktivoidaan vain verkkosivustollamme vierailusi (istunnon) aikana. Tavallisesti selaimesi poistaa nämä evästeet heti, kun suljet sen.

Pysyvät evästeet - nämä tiedostot pysyvät aktiivisina myös sen jälkeen, kun selainistunto päättyy. (Esimerkki: kun rekisteröidyt verkkosivustossa ja palaat myöhemmin takaisin, verkkosivusto tietää, kuka olet, ja näyttää asianmukaisen tervetuliaisviestin.) Tällaiset toiminnot ovat mahdollisia pysyvien evästeiden avulla.

Kolmansien osapuolien evästeet - kun käytät verkkosivustoamme, sinulle voidaan välittää kolmansien osapuolien evästeitä. Jos vierailet verkkosivustolla, jossa on upotettua sisältöä (esim. YouTube-videoita), nämä verkkosivustot voivat välittää sinulle evästeitä. Elfa Distrelec ei valvo tällaisten evästeiden asetuksia. Suosittelemme, että pyydät lisätietoja tällaisista evästeistä kyseisten kolmansien osapuolien palveluntarjoajien verkkosivustojen kautta ja etsit niiden hallintaa koskevat asetukset.

Seuraavasta löydät luettelon evästeistä, joita Elfa Distrelec tavallisimmin käyttää, sekä selityksen niiden käyttötavoista.

Cookie type

File name

Purpose

Distrelec Cookies

JSESSIONID

Distrelec uses this cookie to provide functionality including, but not limited to, remembering who you are when you have logged into the web shop and remembering the items you have put into the cart. If you block these cookies you will not be able to use the web shop to place orders or access your account.

sessionSettings

Distrelec uses this cookie to remember your preferences during your current visit to the Distrelec web shop only. If you block this cookie the web shop will still be usable, but your experience will be seriously degraded.

shopSettings

Distrelec uses this cookie to remember your preferences and use them every time you visit the Distrelec web shop. For example your choice of language and how many products you want to view on a search results page. If you block this cookie the web shop will still be usable, but your experience will be seriously degraded.

Third Party Cookies

Adobe Analytics

AMCV_FC7C5FBC58DD33C80A495C09%40AdobeOrg; AMCVS_FC7C5FBC58DD33C80A495C09%40AdobeOrg; Cookies in the format of s_xx, e.g. s_cc; s_getNewRepeat

Allows Adobe Analytics to provide Distrelec with data on how you use the site.

Affilinet

These cookies allow Distrelec to track your journey when you click through to the site from adverts externally.

Barilliance

cbar_cart_checksum; cbar_lvt; cbar_sess; cbar_sess_pv; cbar_uid

These cookies allow Distrelec to send you marketing emails about products related to your purchases and reminders when you've left items in your Cart.

Bing

_uetsid; MUID; MUIDB

These cookies allow Distrelec to show you relevant adverts when you navigate away from the site, also to track your journey when you click through to the site from external adverts.

Content Square

_cs_id; _cs_c; _cs_s

These cookies allows Distrelec to gather user insight and feedback on how people use our site through user behaviour tracking.

Criteo

uid; eid

These cookies allow Distrelec to show you relevant adverts when you navigate away from the site, also to track your journey when you click through to the site from external adverts.

DoubleClick by Google

IDE

These cookies allow Distrelec to track your journey when you click through to the site from adverts externally.

Facebook

SS-PC_1; SS-PC_2

These cookies allow Distrelec to show you relevant adverts when you navigate away from the site, also to track your journey when you click through to the site from external adverts.

Google Adwords

1P_JAR; NID

These cookies allow Distrelec to show you relevant adverts when you navigate away from the site, also to track your journey when you click through to the site from external adverts.

Google Analytics

_ga; _gid; _gat_international

Allows Google Analytics to provide Distrelec with data on how you use the site

Hotjar

Cookies starting with _hj* e.g:_hjDonePolls; _hjIncludedInSample;

These cookies allows Distrelec to gather user insight and feedback on how people use our site. This is through on-site polls, surveys and user behaviour tracking.

Linked In

bcookie; bscookie; lidc; lang; UserMatchHistory; BizoID

These cookies allow Distrelec to track your journey when you click through to the site from adverts externally.

Products Up

These cookies allow Distrelec to track your journey when you click through to the site from adverts externally.

TopPreise

These cookies allow Distrelec to track your journey when you click through to the site from adverts externally.

Twitter

personalization_id

These cookies allow Distrelec to show you relevant adverts when you navigate away from the site, also to track your journey when you click through to the site from external adverts.

Unbounced

ubvs; ubvt; ubpv

These cookies are added by the Unbounced service, that Distrelec uses to build pages that users arrive on when clicking through from some of our marketing campaigns.

Vivocha

vvctest; vvcu; vvct

These cookies are used by our live chat service to allow us to provide support to customers on our website. If you choose to block these cookies you will not be able to use live chat.

Word Press

uncodeAI.screen; wp-settings-time-5; wp-settings-5; uncodeAI.css; uncodeAI.images; PHPSESSID

These cookies allow Distrelec to remember your settings when you visit our Current Blog and load images and text more quickly.

2.6 Evästeasetukset

Osoitteesta www.allaboutcookies.org löydät lisätietoja siitä, kuinka verkkosivustot käyttävät evästeitä.

2.7 Evästeiden esto

Useimmista selaimista löytyy asetus, jolla voit estää evästeet. Esimerkki:

  • Internet Explorerissa voit estää kaikki evästeet valitsemalla Tools (Työkalut), Internet options (Internet-asetukset), Privacy (Tietosuoja) ja liikuttamalla liukusäädintä kohtaan Block all cookies (Estä kaikki evästeet).
  • Mozilla Firefoxissa voit estää kaikki evästeet valitsemalla Tools (Työkalut) ja Options (Asetukset) ja ottamalla Privacy (Tietosuoja) -osiossa pois käytöstä asetuksen Accept cookies from sites (Hyväksy evästeitä sivustoista).

Evästeiden estäminen kuitenkin vaikuttaa kielteisesti monien verkkosivustojen käytettävyyteen.

2.8 Evästeiden poistaminen

Voit luonnollisesti poistaa mitkä tahansa evästeet, jotka on jo tallennettu tietokoneeseesi.

  • Jos käytät Internet Exploreria, sinun on manuaalisesti poistettava evästetiedostot (ohjeet löydät osoitteesta http://support.microsoft.com/kb/278835).
  • Jos käytät Mozilla Firefoxia ja haluat poistaa evästeet, sinun on ensin tarkistettava, että evästeet poistetaan valitessasi toiminnon Remove private data (Poista yksityiset tiedot) (voit muuttaa tätä asetusta valitsemalla Tools [Työkalut], Options/Settings [Asetukset] ja Privacy [Tietosuoja]) sekä napsauttamalla Tools (Työkalut) -valikossa Clear your recent history (Tyhjennä viimeaikainen historia) -valintaa.

Tällä verkkosivustolla ja sen mobiilisovelluksissa tietoja keräävät ja tallentavat Adobe Analytics, joka on Adoben toimittama verkkoanalyysipalvelu, ja Google Analytics, joka on Googlen toimittama verkkoanalyysipalvelu. Tietoja käytetään käyttäjäprofiilien muodostamiseen peitenimien alle. Näitä käyttäjäprofiileja käytetään vierailijoiden toiminnan analysointiin, minkä tavoitteena on verkkosivustomme ja tuotevalikoimamme parantaminen ja tehokas suunnittelu. Evästeitä käytetään osana prosessia. Voit milloin tahansa tulevaisuudessa kieltäytyä tietojen keruusta ja tallennuksesta verkkoanalytiikkaa varten.

Tämä verkkosivusto hyödyntää niin sanottua uudelleenmarkkinointiteknologiaa. Sen avulla verkkokäyttäjän toiminnasta voidaan kerätä ja tallentaa tietoja anonymisoidussa muodossa. Nämä tiedot tallennetaan käyttäjän tietokoneeseen niin sanotuilla evästeillä, jotka ovat tekstitiedostoja. Teknologia soveltaa algoritmia, joka analysoi käyttäjän toimintaa verkossa. Sen avulla voidaan näyttää muiden sivustojen (ts. julkaisijoiden) mainosbannereissa mukautettuja tuotesuosituksia käyttäjän kiinnostuksen kohteiden mukaan. Näitä tietoja ei ole missään tapauksessa mahdollista käyttää verkkosivuston vierailijoiden henkilökohtaiseen tunnistamiseen. Kerättyjä tietoja käytetään vain tarjottavan tuotteen parantamiseen. Tietoja ei käytetä muulla tavoin, eikä niitä välitetä kolmansille osapuolille.

Jos haluat olla osallistumatta Adobe Analyticsin seurantaan, napsauta tätä linkkiä

Jos haluat olla osallistumatta Google Analyticsin seurantaan, saat Googlelta selainlaajennuksen, jolla voit rajata itsesi pois seurannasta.

Huomautus: Kun napsautat edellä olevia linkkejä, sinut ohjataan toiselle sivulle. Me emme voi muokata tai muuttaa mitään siellä näkyviä tietoja.

2.9 Sosiaalisen median laajennusten upottaminen

Sivustossamme käytetään sosiaalisen median laajennuksia (mm. Facebook ja Google). Näin ollen Internet-sivustostamme löytyy painikkeet + 1 ja f sekä peukutuspainike. Nämä palvelut kuuluvat yhdysvaltalaisille yrityksille Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) ja Facebook Inc. (1601 S California Ave, Palo Alto, CA 94394 USA)

Vain siinä tapauksessa, jos napsautat painiketta + 1 tai f tai peukutuspainiketta, selaimesi muodostaa suoran yhteyden Facebookin tai Googlen palvelimiin. Painikkeen + 1 tai f tai peukutuspainikkeen sisältö välitetään tämän jälkeen Googlelta tai Facebookilta suoraan selaimeesi, joka lisää sen verkkosivustoon. Näin ollen emme pysty vaikuttamaan siihen, mitä tietoja Google tai Facebook kerää tällaisten painikkeiden avulla.

Verkkosivustoillaan Facebook ja Google (http://www.facebook.com/policy.php; http://www.google.com/Intel/de/+/policy/+1button.html) antavat yksityiskohtaisia tietoja tietojesi laajuudesta, tyypistä, käyttötarkoituksesta ja jatkokäsittelystä sekä oikeuksistasi tietojesi suojaamiseen.

Jos ensin kirjaudut ulos sosiaalisesta mediasta (Facebook ja Google+) ja sen jälkeen poistat asennetut evästeet, voit estää Facebookia ja Googlea keräämästä sinua koskevaa tietoa, kun vierailet verkkosivustollamme.

2.10 Roskaposti-/DDOS-suojaus

Googlen reCAPTCHA toimii roskaposti- ja DDOS-suojauksena verkkosivustollamme. Palvelu analysoi käyttäytymistäsi verkkosivustolla, tietokoneesi määrityksiä (mukaan lukien mahdollisesti asennetut Google-evästeet) sekä IP-osoitteesi. Näiden tietojen perusteella määritetään, oletko aito ja vilpitön vai pahantahtoinen käyttäjä. Jos ongelma havaitaan, sinun on todistettava tiettyjä tehtäviä suorittaessasi, että et ole robotti. Esimerkiksi lomaketta lähettäessäsi.

Tiedot siirtyvät tietokoneeltasi suoraan Googlen palvelimille Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Emme siis pysty vaikuttamaan kerätyn tiedon laajuuteen tai sen käyttötarkoitukseen.

Google reCAPTCHA -palvelun tarjoaa Google Inc, 1600 Ampitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Lisätietoja tietojen laajuudesta, tyypistä ja jatkokäsittelystä sekä yksityisyyden suojaamisesta voit lukea Googlen tietosuojalausunnosta ( https://www.google.com/policies/privacy/ ) ja palveluehdoista ( www.google.com/policies/terms ).


3. TIEDOTUS MAHDOLLISILLE ASIAKKAILLE

13 artiklan (EU) 2016/679 (Tietosuoja-asetus GDPR) mukaisesti

3.1 REKISTERINPITÄJÄ

Distrelec Manchester Ltd , jonka rekisteröity toimisto sijaitsee osoitteessa 7th Floor, 2 St Peter's Square, Manchester, M2 3AA, United Kingdom, on henkilötietojesi Rekisterinpitäjä ( Rekisterinpitäjä).

Voit ottaa yhteyttä Rekisterinpitäjään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@elfadistrelec.com tai kuriiripostia osoitteeseen 7th Floor, 2 St Peter's Square, Manchester, M2 3AA, United Kingdom.

3.2 HENKILÖTIEDON MÄÄRITELMÄ JA KÄSITTELYÄ KOSKEVAT TIEDOT

GDPR:ssä henkilötiedolla on seuraava määritelmä: ” Kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella. ” (”Tiedot”).

Rekisterinpitäjä voi käsitellä seuraavia Tietoja, joita olet saattanut luovuttaa Rekisterinpitäjälle rekisteröitymällä verkkokauppaan (” Elfa Distrelec -verkkokauppa”):

(i) nimike, etunimi, sukunimi; sähköpostiosoite;

(ii) osoite;

(iii) työtehtävä ja tiedot yhtiöstä, jossa työskentelet (soveltuvin osin);

(iv) puhelinnumero yhteydenottoa varten (esim. puhelimen, matkapuhelimen ja/tai faksin numero);

(v) toimiala;

(vi) mahdolliset muut tarvittavat tiedot tai tiedot, jotka annat vapaaehtoisesti rekisteröityessäsi Elfa Distrelec -verkkokauppaan.

Edellä lueteltujen Tietojen antaminen on vapaaehtoista. Jos kuitenkin

• kieltäydyt antamasta edellä kohdissa i–iv lueteltuja tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi antaa sinun luoda tiliä Elfa Distrelec -verkkokauppaan;

• päätät olla antamatta edellä kohdassa v lueteltuja Tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse (ja/tai faksitse), jos tarvitset esittämääsi pyyntöön liittyvää apua;

• et anna kohdassa vi lueteltuja Tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi toimittaa sinulle uutisia, sinua kiinnostavan toimialan päivityksiä, tietyn alan tai aihepiirin tarjouksia ja/tai toimittaa sinulla nimenomaisia palveluja, joita olet pyytänyt tai joita saatat tarvita.

Rekisterinpitäjä on kaikissa tapauksissa sitoutunut varmistamaan, että kerätyt ja käsitellyt tiedot ovat asianmukaisia jäljempänä määriteltyjä käyttötarkoituksia varten ja että nämä toimet eivät loukkaa yksityisyyttäsi.

3.3 KÄSITTELYN TARKOITUS JA SOVELLETTAVA OIKEUSPERUSTA

a. Asiakkaan pyyntöjen toteuttaminen

Rekisterinpitäjä käsittelee yllä kohdassa 3.2 lueteltuja Tietojasi voidakseen toteuttaa pyyntöjä, joita olet saattanut tehdä rekisteröityäksesi Elfa Distrelec -verkkokauppaan ja saadaksesi käyttöösi siellä tarjottavat palvelut, ominaisuudet ja työkalut. Tietojasi käsitellään esimerkiksi, jotta voimme antaa sinulle (i) pääsyn Elfa Distrelec -verkkokauppaan, (ii) mahdollisuuden ostaa siellä saatavilla olevia tuotteita ja palveluja (tai tehdä tilauksen) ja (iii) tarvitsemaasi apua ja tukea Elfa Distrelec -verkkokaupan rekisteröitymiseen ja käyttöön liittyen.

Tietojesi käsittelyn oikeusperusta on sopimus, jonka osapuoli olet, tai ennen sopimuksen tekoa pyyntöjesi täyttäminen.

Ota huomioon, että kun teet tilauksen tai päätät ostaa tuotteita tai palveluja Elfa Distrelec -verkkokaupasta, muodostat samalla sopimussuhteen myyjään, joka on Elfa Distrelec -konsernin paikallinen jäsen (oikeushenkilö) ja joka käsittelee Tietojasi pääasiassa tilauksesi hallintaa ja ostamiesi tuotteiden ja/tai palvelujen toimittamista varten. Saat aiheesta asiaankuuluvan GDPR:n 14 artiklan mukaisen lisäilmoituksen tilauksen maksuvaiheessa ennen tilauksen lähettämistä.

b. Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

Rekisterinpitäjä käsittelee Tietojasi tarpeen vaatiessa Elfa Distrelec -verkkokauppaan rekisteröitymiseen liittyvien lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi sekä yleisesti ottaen pyyntöjesi toteuttamiseen tarvittavia toimia varten.

Tietojen toimittaminen näitä käyttötarkoituksia varten on pakollista

c. Asiakastyytyväisyyttä koskevan viestinnän lähettäminen

Jos lähetät tilauksen tai teet tiettyjä toimia Elfa Distrelec -verkkokaupassa, Rekisterinpitäjä saattaa käsitellä Tietojasi voidakseen lähettää sinulle viestejä, joiden tarkoituksena on selvittää, kuinka tyytyväinen olet Elfa Distrelec-verkkokaupassa tarjottuihin palveluihin, suosittelisitko Elfa Distreleciä kavereillesi ja työkavereillesi ja piditkö asiointikokemuksestasi yleisesti ottaen. Tämä auttaa Rekisterinpitäjää parantamaan tarjoamiensa palvelujen laatua.

Näin toimiessaan Rekisterinpitäjä saattaa käsitellä Tietojasi Rekisterinpitäjän oikeutetun edun perusteella GDPR:ssä määritettyjä periaatteita kunnioittaen.

Sinulla on oikeus vastustaa tällaisen viestinnän lähettämistä milloin tahansa veloituksetta käyttämällä peruutuslinkkiä, joka sijaitsee jokaisen asiakastyytyväisyyttä koskevan viestin alareunassa. Jos käytät tätä oikeuttasi, Rekisterinpitäjä ei voi lähettää sinulle tällaista asiakastyytyväisyysviestintää tulevaisuudessa.

d. Markkinointi

Rekisterinpitäjä voi käsitellä kohdassa 3.2 lueteltuja Tietoja seuraavia tarkoituksia varten: (i) sellaisia Elfa Distrelec -verkkokaupassa saatavilla olevia Rekisterinpitäjän tai muun oikeushenkilön (joko Rekisterinpitäjän konserniin kuuluvien yhtiöiden tai muiden tahojen) tuotteita ja/tai palveluja koskevan markkinointi- ja/tai kampanjaviestinnän lähettäminen, joista asiakas on saattanut osoittaa olevansa kiinnostunut ja jotka voivat olla (tai olla olematta) samanlaisia kuin tuotteet ja/tai palvelut, joita hän on jo ostanut tai joista hän on osoittanut olevansa kiinnostunut; (ii) asiakkaan kutsuminen Elfa Distrelec -verkkokaupan aloitteisiin ja Rekisterinpitäjän, sen kumppaneiden ja/tai muiden Reksiterinpitäjän konserniin kuuluvien oikeushenkilöiden järjestämiin myynninedistämiskampanjoihin, kanta-asiakasohjelmiin ja/tai tapahtumiin tai aloitteisiin; (iii) asiakkaan kutsuminen kokeilemaan Elfa Distrelec -verkkokaupassa saatavilla olevia uusia ominaisuuksia; (iv) muistutusten lähettäminen asiakkaalle, mikäli tämä ei ole viimeistellyt Elfa Distrelec -verkkokaupassa aloittamiaan toimia, tai (v) palautteen pyytäminen ja asiakkaan kutsuminen osallistumaan kyselyihin (vaikka ne eivät suoraan liittyisi tämän tekemään ostokseen tai lähettämään tilaukseen).

Ota myös huomioon, että jotta Rekisterinpitäjä voi tarjota sinulle palveluja ja tuotteita, joista saatat olla kiinnostunut, ja/tai tarjota sinulle mahdollisuuden osallistua sinua kiinnostaviin aloitteisiin, Rekisterinpitäjän on ehkä otettava huomioon mieltymyksesi, jotka olet Elfa Distrelec -verkkokauppaan rekisteröityessäsi osoittanut käyttämällä saatavilla olevia ominaisuuksia tai ostamalla tiettyjä tuotteita toisten sijaan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta rekisteröidyn oikeuksiisi ja vapauksiisi, koska kaikki Elfa Distrelec -verkkokaupan tuotteet ja palvelut ovat aina saatavillasi, saat aina valita ostettavat ja tilattavat tuotteet eikä rekisteröidyn mieltymysten perusteella toteuteta mitään rajoituksia.

Rekisterinpitäjä saattaa toimia mainitulla tavalla (eli lähettää tässä kappaleessa lueteltuja markkinointiviestejä) vain, jos olet antanut ennakkosuostumuksesi, mikäli se on käsittelyn oikeusperusta.

Voit käyttää oikeuttasi eli peruuttaa aiemmin antamasi suostumuksen Tietojesi käsittelyyn mainittua tarkoitusta varten veloituksetta milloin tahansa, edellä mainituin ehdoin, joko avaamalla tarkoitukseen varatun linkin, joka sijaitsee jokaisen vastaanottamasi markkinointiviestin alareunassa, tai ottamalla yhteyttä Rekisterinpitäjän yhteyspuhelinnumeroon. Jos käytät oikeuttasi peruuttaa antamasi suostumuksen, Rekisterinpitäjä ei voi enää jatkossa lähettää sinulle tällaisia markkinointiviestejä tai kaupallista viestintää.

e. Tilastollinen analyysi (eli konsernitason liiketoimintaraporttien luominen)

Rekisterinpitäjä voi analysoida tilastollisesti Elfa Distrelec -verkkokaupassa tai muualla tekemiäsi ostoja, lähettämiäsi tilauksia ja muita tekemiäsi ostotoimia.

Näin toimittaessa tiedot säilytetään yleensä anonymisoituina ja niitä käsitellään koostettuina tietoina. Siksi näitä toimia ei katsota Tietojesi käsittelyksi, kun Tiedoilla tarkoitetaan sinuun tunnistettavana henkilönä viittaavia tietoja.

Jos Tietojasi käsitellään, Tietojesi suojaamiseksi toteutetaan suojatoimia (esimerkiksi pseudonymisointi). Rekisterinpitäjä saattaa toteuttaa tällaisen käsittelyn oikeutetun etunsa perusteella.

3.4 TIETOJESI LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE EU:SSA

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa Tietojasi kolmansille osapuolille, jotka tarjoavat Rekisterinpitäjälle tarpeellisia ja/tai toiminnallisia palveluja pyyntöihisi vastaamiseksi ja/tai edellä mainittuja tarkoituksia varten tarvittavien toimien hallintaan liittyen.

Tietojasi voidaan erityisesti luovuttaa organisaatioille, jotka tukevat Rekisterinpitäjää Elfa Distrelec -verkkokaupan ylläpidossa ja hallinnoinnissa sekä sen ominaisuuksien ja työkalujen luomisessa, kehittämisessä ja toteuttamisessa, tai jotka tarjoavat Rekisterinpitäjälle mainittuihin toimiin liittyviä oheispalveluja, mukaan lukien IT-palvelujen tarjoajat, markkinointi- ja/tai mainostoimistot ja/tai ulkopuoliset neuvonantajat.

Nämä kolmannet osapuolet käsittelevät Tietojasi tietojen käsittelijöinä.

Rekisterinpitäjä ylläpitää ajantasaista luetteloa tietojen käsittelijöistä. Voit pyytää pääsyä tähän luetteloon ottamalla Rekisterinpitäjään yhteyttä edellä määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa Tietojasi myös kolmansille osapuolille lakisääteisen velvoitteen perusteella, julkisille viranomaisille ja/tai muille Europan talousalueella sijaitseville Konsernin oikeushenkilöille ja erityisesti sille konserniyhtiölle, joka ryhtyy (kaupalliseen tai toimitusta koskevaan) sopimussuhteeseen kanssasi ja/tai jotka toimittavat palvelut ja/tai tuotteet, jotka olet tilannut tai ostanut.

Rekisterinpitäjä ei aio saattaa Tietojasi julkisiksi.

3.5 TIETOJEN SIIRTO KOLMANSIIN MAIHIN

Tietojasi voidaan lisäksi siirtää edellä mainittuja tarkoituksia varten muille Rekisterinpitäjän Konserniin kuuluville oikeushenkilöille ( esim. konserniyhtiölle, joka ryhtyy kanssasi sopimussuhteeseen, jos teet tilauksen, tai niille konserniin kuuluville yhtiöille, jotka toimittavat IT-tukipalveluja ja/tai jotka tarjoavat mahdollisten ostamiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamiseen tarvittavia palveluja) tai Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitseville kolmansien osapuolten yhtiöille, jotka tarjoavat Rekisterinpitäjän suorittamaa käsittelyä varten tarvittavia palveluja.

Mikäli mainittu siirto tehdään, se toteutetaan vain, jos Asetuksessa määritetyt vaatimukset täyttyvät. Tapauskohtaisesti siirto saattaa perustua Euroopan komission antamaan tietosuojan riittävyyttä koskevaan päätökseen, vakiosopimuslausekkeiden käyttämiseen ja/tai Asetuksessa määritetyn muun asianmukaisen suojakeinon toteuttamiseen.

Voit tiedustella lisätietoja Euroopan talousalueen ulkopuolisista maista, joihin Tietojasi on siirretty, ottamalla yhteyttä Rekisterinpitäjään edellä annettuun sähköpostiosoitteeseen.

3.6 SOVELLETTAVA SÄILYTYSAIKA

Rekisterinpitäjä sitoutuu varmistamaan, että Tietojasi käsitellään ainoastaan niin kauan kuin se on välttämätöntä edellä kappaleessa 3.3 lueteltujen tarkoitusten täyttämistä varten.

Seuraavassa on tietoja säilytysajoista, joita Rekisterinpitäjä soveltaa kullekin käsittelytarkoitukselle:

a) pyyntöihisi vastaamiseksi Tietojasi käsitellään niin kauan kuin olet rekisteröitynyt Elfa Distrelec -verkkokauppaan eli kunnes lopetat rekisteröinnin poistamalla luomasi tilin. Sen jälkeen Tietojasi säilytetään 24 kuukauden ajan tilin poistamisesta lakisääteisten vaatimusten noudattamista tai Rekisterinpitäjän oikeuksien puolustamista varten;

b) lakisääteisten vaatimusten noudattamista varten Rekisterinpitäjä käsittelee ja säilyttää Tietojasi niin kauan kuin se on tarpeen kyseisten lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi;

c) asiakastyytyväisyysviestinnän lähettämistä varten Tietojasi käsitellään vain niin kauan kuin se on tarpeen palautteesi pyytämiseksi sen jälkeen, kun olet lähettänyt tilauksen tai tehnyt tiettyjä toimia Elfa Distrelec -verkkokaupassa (yleensä nämä viestit lähetetään viimeistään kuukauden kuluttua Elfa Distrelec -verkkokaupassa tekemästäsi asiaankuuluvasta tilauksesta tai tietystä toimesta). Kun tiettyyn tilaukseen tai toimeen liittyvä asiakastyytyväisyysviesti on lähetetty, et enää saa samaan tilaukseen tai toimeen liittyviä vastaavia viestejä. Saatat kuitenkin saada uuden asiakastyytyväisyysviestin, jos lähetät toisen tilauksen tai teet lisää merkittäviä toimia Elfa Distrelec -verkkokaupassa. Voit lopettaa tällaisen viestinnän vastaanottamisen veloituksetta kokonaan milloin tahansa käyttämällä vastustamisoikeuttasi seuraamalla tarkoitukseen varattua linkkiä, joka sijaitsee jokaisen vastaanottamasi asiakastyytyväisyyttä koskevan viestin alareunassa. Tällöin Rekisterinpitäjä ei enää käsittele jatkossa tietojasi tätä tarkoitusta varten;

d) edellyttäen, että olet antanut ennakkosuostumuksesi, kappaleen 3.3 kohdassa d tarkoitettuja markkinointitarkoituksia varten Tietojasi käsitellään niin kauan kuin olet rekisteröitynyt Elfa Distrelec -verkkokauppaan (toisin sanoen kunnes päätät lopettaa tilauksen poistamalla luomasi tilin) ja 24 kuukauden ajan rekisteröinnin päätyttyä. Jotta Rekisterinpitäjä voi lähettää sinulle sinua mahdollisesti kiinnostavia markkinointiviestejä ja/tai kutsuja, Rekisterinpitäjä voi ottaa huomioon mieltymykset, joita olet osoittanut vain edeltävän 12 kuukauden aikana. Sanottu ei vaikuta oikeuteesi irtisanoa milloin tahansa veloituksetta aiemmin antamaasi suostumusta, joka koskee sinua mahdollisesti kiinnostavien markkinointiviestien ja kampanjaviestien tai kutsujen vastaanottamista;

e) jos tilastollista analyysiä varten käsitellään tietoja, jotka täyttävät Tietojen määritelmän, Tietojasi käsitellään ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen mainittua tarkoitusta varten. Rekisterinpitäjä on sitoutunut anonymisoimaan Tietosi (tai vähintään pseudonymisoimaan ne tai käyttämään muita vastaavia suojatoimia) ja käsittelemään mahdollisuuksien mukaan vain koostettuja tietoja. Raportit sisältävät joka tapauksessa vain anonymisoituja tietoja. Vain anonymisoituja tietoja sisältävien raporttien säilyttämiselle ei ole määritetty aikarajaa.

3.7 REKISTERÖIDYN OIKEUTESI

Aina kun Rekisterinpitäjällä on hallussaan Tietojasi tai se käsittelee niitä, sinulla on rekisteröitynä seuraavat oikeudet:

Oikeus saada pääsy tietoihin – sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö Tietojasi vai ei. Jos niitä käsitellään, sinulla on oikeus saada pääsy Tietoihin ja saada tietoja käsittelystä;

Oikeus tietojen oikaisuun – sinulla on oikeus saada Tietosi oikaistua ilman aiheetonta viivästystä, jos ne ovat virheellisiä tai puutteellisia;

Oikeus tietojen poistamiseen – jos GDPR:ssä määritellyt ehdot täyttyvät, sinulla on oikeus saada Tietosi poistettua rekistereistämme;

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – kun määrätyt ehdot täyttyvät, sinulla on oikeus vaatia Rekisterinpitäjää rajoittamaan käsittelyä;

Oikeus tietojen siirtoon – sinulla on oikeus saada hallussamme olevat Tietosi siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle;

Oikeus vastustaa käsittelyä – sinulla on nimenomaisen tilanteesi perusteella milloin tahansa oikeus vastustaa Tietojesi käsittelyä, mukaan lukien profilointia, jonka perusteena on Rekisterinpitäjän oikeutettu etu, ellei Rekisterinpitäjä osoita käsittelylle sellaisia vakuuttavia oikeutettuja perusteita, jotka syrjäyttävät rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai ellei käsittely tapahdu oikeudellisten vaateiden muodostamista, ajamista tai puolustamista varten;

Oikeus peruuttaa suostumus – sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa aiemmin antamasi Tietojesi käsittelyä koskeva suostumus sillä ehdolla, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista toteutetun käsittelyn laillisuuteen;

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle – jos Rekisterinpitäjä kieltäytyy noudattamasta pyyntöäsi käyttää GDPR:ään perustuvia oikeuksiasi, sen on kerrottava sinulle kieltäytymisen peruste. Tarvittaessa sinulla on oikeus tehdä valitus seuraavassa kappaleessa kuvatulla tavalla.

Jos aiot käyttää GDPR:ään perustuvia oikeuksiasi, ota yhteyttä Rekisterinpitäjään tarkoitukseen varattuun sähköpostiosoitteeseen myynti@elfadistrelec.com tai pikalähettipalvelun välityksellä osoitteeseen 7th Floor, 2 St Peter's Square, Manchester, M2 3AA, United Kingdom.

3.8 VALITUKSET

Jos haluat tehdä valituksen tavasta, jolla Rekisterinpitäjä käsittelee Tietojasi tai jolla valitustasi on käsitelty, sinulla on oikeus tehdä valitus suoraan toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

* * *


4. TIEDOTUS ASIAKKAILLE

Asetuksen (EU) 2016/679 (jäljempänä ”Asetus” tai ”GDPR”) 14 artiklaan perustuen

4.1 REKISTERINPITÄJÄ

Elfa Distrelec Oy, jonka rekisteröity toimipaikka on Pitäjänmäentie 14, FI-00380 Helsinki, jota edustaa sen oikeudellinen edustaja, on henkilötietojesi rekisterinpitäjä (”Rekisterinpitäjä”).

Voit ottaa Rekisterinpitäjään yhteyttä sähköpostiosoitteeseen myynti@elfadistrelec.com tai pikalähettipalvelun välityksellä osoitteeseen Pitäjänmäentie 14, FI-00380 Helsinki.

4.2 HENKILÖTIEDON MÄÄRITELMÄ JA KÄSITTELYÄ KOSKEVAT TIEDOT

GDPR:ssä henkilötiedolla on seuraava määritelmä; ” Kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella. ” (”Tiedot”).

Rekisterinpitäjä käsittelee seuraavia Tietoja, joita se kerää voidakseen toimittaa sinulle Elfa Distrelec -verkkokaupasta tilaamasi tuotteet tai palvelut ja voidakseen toteuttaa asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä:

(i) nimike, etunimi, sukunimi;

(ii) sähköpostiosoite;

(iii) osoite;

(iv) luottokorttitiedot tai tiedot maksutavasta, jota käytit maksamiseen tilauksen maksuvaiheessa;

(v) puhelinnumero yhteydenottoa varten (esim. puhelimen, matkapuhelimen ja/tai faksin numero);

(vi) työtehtävä ja tiedot yhtiöstä, jossa työskentelet (soveltuvin osin);

(vii) toimiala;

(viii) muut mahdolliset tarvittavat Tiedot tai Tiedot, joita olet antanut tekemäsi tilauksen tai oston yhteydessä Rekisterinpitäjälle vapaaehtoisesti, mukaan lukien ostamasi tai tilaamasi tuotteen tai palvelun toimittamiseen tarvittavien toimien oheistoimien yhteydessä.

Edellä lueteltujen Tietojen antaminen on vapaaehtoista. Jos kuitenkin

• kieltäydyt antamasta edellä kohdissa i–iv lueteltuja tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi toteuttaa mahdollista tekemääsi tilausta ja/tai toimittaa sinulle tilaamiasi, ostamiasi tai sinua kiinnostavia tuotteita tai palveluja;

• päätät olla antamatta edellä kohdassa v lueteltuja tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse (ja/tai faksitse), jos tarvitset tilaukseen tai ostokseen liittyvää tukea, tarjota sinulle asiakaspalvelua tai yleisesti ottaen toimittaa sinulle palveluja ja/tai ilmoituksia, joista saatat olla kiinnostunut;

• et toimita kohdassa viii lueteltuja Tietoja, Rekisterinpitäjä ei voi toimittaa sinulle nimenomaisia palveluja, joita olet saattanut pyytää tai joita saatat tarvita.

Rekisterinpitäjä on joka tapauksessa sitoutunut varmistamaan, että kerätyt ja käsitellyt tiedot ovat asianmukaisia tässä määriteltyjä tarkoituksia varten ja että toimet eivät loukkaa yksityisyyttäsi.

4.3 TIETOJEN ALKUPERÄ

Valtaosan Tiedoistasi on kerännyt Distrelec Manchester Ltd., jonka rekisteröity toimipaikka on osoitteessa 7th Floor, 2 St Peter’s Square, Manchester, M2 3AA, United Kingdom, kun loit tilin tai rekisteröidyit Elfa Distrelec -verkkokauppaan.

Nämä Tiedot luovutetaan Rekisterinpitäjälle, kun tilaat Rekisterinpitäjän Elfa Distrelec -verkkokaupassa myymiä tuotteita tai palveluja tai yleisesti ottaen teet ostoja, joiden sopimussuhteista ja asiaankuuluvasta toimituksesta Rekisterinpitäjä vastaa.

Muita Tietoja (esimerkiksi maksamiseen käytetyn luottokortin tiedot), jotka ovat välttämättömiä tilauksen tekemistä varten, saatetaan kerätä suoraan sinulta maksusivulla.

4.4 KÄSITTELYN TARKOITUS JA SOVELLETTAVA OIKEUSPERUSTA

a. Pyyntöihisi vastaaminen (tilaustesi toteuttaminen) ja sopimussuhteen hallinta

Rekisterinpitäjä käsittelee edellä kohdassa 4.2 lueteltuja tietojasi voidakseen toteuttaa pyyntöjäsi ja hallitakseen kanssasi muodostettua asiaankuuluvaa sopimussuhdetta. Tietojasi saatetaan käsitellä erityisesti esimerkiksi asiakassuhteiden ylläpidossa ja hallinnassa tarvittavien tai niihin liittyvien toimien yhteydessä, tilausten hallintaa varten, mahdollisesti tilaamiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamista varten, laskutusta, maksujen keräämistä, kaupan jälkeisiä toimia tai yleistä teknistä tukea tai asiakaspalvelua varten.

Tietojesi käsittelyn oikeusperusta on sopimus, jonka osapuoli olet, tai ennen sopimuksen tekoa esittämäsi pyynnön täyttäminen.

b. Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen

Rekisterinpitäjä käsittelee Tietojasi tarpeen mukaan kanssasi syntyneen sopimussuhteen hallintaan liittyvien lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi sekä yleisesti ottaen pyyntöjesi toteuttamiseen tarvittavia toimia varten.

Tietojen toimittaminen näitä käyttötarkoituksia varten on pakollista

c. Asiakastyytyväisyyttä koskevan viestinnän lähettäminen

Jos ostat tuotteita ja/tai palveluja Elfa Distrelec -verkkokaupasta, puhelimitse tai sähköpostitse, Rekisterinpitäjä saattaa käsitellä Tietojasi lähettääkseen sinulle viestejä, joiden tarkoituksena on selvittää, oletko tyytyväinen tiettyyn tilaukseen tai ostokseen, mahdollisesti tilaamiisi tai ostamiisi nimenomaisiin tuotteisiin tai palveluihin ja piditkö ostokokemuksestasi yleisesti ottaen. Tämä auttaa Rekisterinpitäjää parantamaan tarjoamiensa palvelujen laatua.

Näin toimiessaan Rekisterinpitäjä saattaa käsitellä Tietojasi Rekisterinpitäjän oikeutetun edun perusteella GDPR:ssä määritettyjä periaatteita kunnioittaen.

Sinulla on oikeus vastustaa tällaisen viestinnän lähettämistä milloin tahansa veloituksetta käyttämällä peruutuslinkkiä, joka sijaitsee jokaisen asiakastyytyväisyyttä koskevan viestin alareunassa. Jos käytät tätä oikeuttasi, Rekisterinpitäjä ei voi enää lähettää sinulle nimenomaisia ostoja tai tilauksia koskevia asiakastyytyväisyysviestejä tulevaisuudessa.

d. Tilastollinen analyysi (eli konsernitason liiketoimintaraporttien luominen)

Rekisterinpitäjä voi analysoida tekemiäsi ostoja, lähettämiäsi tilauksia ja muita Rekisterinpitäjän toteuttamia myyntitoimia tilastollisesti.

Näin toimittaessa tiedot säilytetään yleensä anonymisoituina ja niitä käsitellään koostettuina tietoina. Siksi näitä toimia ei katsota Tietojesi käsittelyksi, kun Tiedoilla tarkoitetaan sinuun tunnistettavana henkilönä viittaavia tietoja.

Jos Tietojasi käsitellään, Tietojesi suojaamiseksi toteutetaan suojatoimia (esimerkiksi pseudonymisointi). Rekisterinpitäjä saattaa toteuttaa tällaisen käsittelyn oikeutetun etunsa perusteella.

4.5 TIETOJESI LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE EU:SSA

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa Tietojasi kolmansille osapuolille, jotka tarjoavat Rekisterinpitäjälle tarpeellisia ja/tai toiminnallisia palveluja pyyntöihisi vastaamiseksi ja/tai edellä mainittuja tarkoituksia varten tarvittavien toimien hallintaan liittyen.

Tietojasi voidaan erityisesi luovuttaa organisaatioille, jotka tukevat Rekisterinpitäjää kanssasi tehdyn sopimussuhteen hallinnassa, ostamiesi tuotteiden tai palvelujen toimittamisessa tai asiaankuuluvien laskujen lähettämisessä tai jotka tarjoavat Rekisterinpitäjälle näiden toimien oheispalveluja, mukaan lukien IT-palvelujen tarjoajat ja/tai ulkopuoliset neuvonantajat yleisesti ottaen. Tiettyyn tekemääsi ostokseen tai lähettämääsi tilaukseen liittyvien asiakastyytyväisyysviestien lähettämistä varten Tietojasi voidaan luovuttaa muille Konsernin oikeushenkilölle, jotka käsittelevät Tietojasi Rekisterinpitäjän puolesta.

Nämä kolmannet osapuolet käsittelevät Tietojasi tietojen käsittelijöinä.

Rekisterinpitäjä ylläpitää ajantasaista luetteloa tietojen käsittelystä. Voit pyytää pääsyä tähän luetteloon ottamalla Rekisterinpitäjään yhteyttä edellä annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa Tietojasi myös kolmansille osapuolille lakisääteisen velvollisuuden perusteella, julkisille viranomaisille, muille Europan talousalueella sijaitseville Konsernin oikeushenkilöille (ja erityisesti sille konserniyhtiölle, joka vastaa ostamiesi tai tilaamiesi tuotteiden ja/tai palvelujen toimittamisesta), Rekisterinpitäjän maksuja varten käyttämille rahoituslaitoksille ja/tai muille rahoituslaitoksille.

Rekisterinpitäjä ei aio saattaa Tietojasi julkisiksi.

4.6 TIETOJEN SIIRTO KOLMANSIIN MAIHIN

Lisäksi Tietojasi voidaan siirtää edellä mainittuja tarkoituksia varten muille Rekisterinpitäjän Konserniin kuuluville oikeushenkilöille (esim. niille konserniyhtiöille, jotka toimittavat IT-tukipalveluja, ja/tai niille, jotka tarjoavat mahdollisesti ostamiesi tai tilaamisesi tuotteiden toimitusta varten tarpeellisia tai toimitukseen liittyviä palveluja) tai Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitseville kolmannen osapuolen yhtiöille, jotka tarjoavat Rekisterinpitäjän suorittamaan käsittelyyn liittyviä palveluja.

Mikäli mainittu siirto tehdään, se toteutetaan vain, jos Asetuksessa määritetyt vaatimukset täyttyvät. Tapauskohtaisesti siirto saattaa perustua Euroopan komission antamaan tietosuojan riittävyyttä koskevaan päätökseen, vakiosopimuslausekkeiden käyttämiseen ja/tai Asetuksessa määritetyn muun asianmukaisen suojakeinon toteuttamiseen.

Voit pyytää lisätietoja maista, joihin Tietojasi on siirretty, ottamalla yhteyttä Rekisterinpitäjään edellä annettuun sähköpostiosoitteeseen.

4.7 SOVELLETTAVA SÄILYTYSAIKA

Rekisterinpitäjä sitoutuu varmistamaan, että Tietojasi käsitellään ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen edellä kappaleessa 4.4 lueteltujen tarkoitusten täyttämistä varten.

Seuraavassa on tietoja erityisesti Rekisterinpitäjän kullekin käsittelytarkoitukselle soveltamista säilytysajoista:

a) pyyntöjesi täyttämistä varten Tietojasi käsitellään sinun ja Rekisterinpitäjän sopimussuhteen voimassaoloaikana eli kunnes ostettujen ja toimitettujen tuotteiden tai palvelujen hinta on maksettu kokonaan Rekisterinpitäjän hyväksi eikä avoimia maksuja ole odottamassa. Sen jälkeen Tietojasi säilytetään joko 11 vuoden ajan lakisääteisten velvoitteiden noudattamista varten tai yksinomaan Rekisterinpitäjän oikeuksien puolustamista varten;

b) lakisääteisten vaatimusten noudattamista varten Rekisterinpitäjä käsittelee ja säilyttää Tietojasi niin kauan kuin se on tarpeen kyseisten lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi;

c) asiakastyytyväisyyttä koskevan viestinnän lähettämiseksi Tietojasi käsitellään vain niin kauan kuin se on tarpeen palautteesi pyytämiseksi tietyn lähettämäsi tilauksen, tekemäsi ostoksen tai tiettyjen tuotteiden tai palvelujen tilaamisen tai ostamisen jälkeen (yleensä tällainen viesti lähetetään viimeistään kuukauden kuluessa viimeisestä tilauksestasi tai ostoksestasi). Kun tiettyyn tekemääsi tilaukseen, mahdolliseen tekemääsi ostokseen tai tilaamiisi tai ostamiisi tuotteisiin tai palveluihin liittyvä asiakastyytyväisyysviesti on lähetetty, et saa enää lisää näitä viestejä liittyen kyseiseen tilaukseen, ostokseen tai tilaamiisi tai ostamiisi asiaankuuluviin tuotteisiin tai palveluihin. Saatat kuitenkin saada uuden asiakastyytyväisyysviestin, jos lähetät toisen tilauksen tai ostat muita tuotteita tai palveluja. Voit lopettaa tällaisen tiettyihin tilauksiin tai ostoksiin ja/tai tilaamiisi tai ostamiisi tuotteisiin tai palveluihin liittyvän viestinnän vastaanottamisen veloituksetta kokonaan milloin tahansa käyttämällä vastustamisoikeuttasi. Tee niin seuraamalla tarkoitukseen varattua linkkiä, joka sijaitsee jokaisen asiakastyytyväisyysviestien alareunassa. Tällöin Rekisterinpitäjä ei enää käsittele jatkossa tietojasi tätä tarkoitusta varten;

d) jos tilastollista analyysiä varten käsitellään tietoja, jotka täyttävät Tietojen määritelmän, Tietojasi käsitellään ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen mainittua tarkoitusta varten. Rekisterinpitäjä on sitoutunut anonymisoimaan Tietosi (tai vähintään pseudonymisoimaan ne tai käyttämään muita vastaavia suojatoimia) ja käsittelemään mahdollisuuksien mukaan vain koostettuja tietoja. Raportit sisältävät joka tapauksessa vain anonymisoituja tietoja. Vain anonymisoituja tietoja sisältävien raporttien säilyttämiselle ei ole määritetty aikarajaa.

4.8 REKISTERÖIDYN OIKEUTESI

Aina kun Rekisterinpitäjällä on hallussaan Tietojasi tai se käsittelee niitä, sinulla on rekisteröitynä seuraavat oikeudet:

Oikeus saada pääsy tietoihin – sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö Tietojasi vai ei. Jos niitä käsitellään, sinulla on oikeus saada pääsy Tietoihin ja saada tietoja käsittelystä;

Oikeus tietojen oikaisuun – sinulla on oikeus saada Tietosi oikaistua ilman aiheetonta viivästystä, jos ne ovat virheellisiä tai puutteellisia;

Oikeus tietojen poistamiseen – jos GDPR:ssä määritellyt ehdot täyttyvät, sinulla on oikeus saada Tietosi poistettua rekistereistämme;

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – kun määrätyt ehdot täyttyvät, sinulla on oikeus vaatia Rekisterinpitäjää rajoittamaan käsittelyä;

Oikeus tietojen siirtoon – sinulla on oikeus saada hallussamme olevat Tietosi siirrettyä toiselle rekisterinpitäjälle;

Oikeus vastustaa käsittelyä – sinulla on nimenomaisen tilanteesi perusteella milloin tahansa oikeus vastustaa Tietojesi käsittelyä, mukaan lukien profilointia, jonka perusteena on Rekisterinpitäjän oikeutettu etu, ellei Rekisterinpitäjä osoita käsittelylle sellaisia vakuuttavia oikeutettuja perusteita, jotka syrjäyttävät rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai ellei käsittely tapahdu oikeudellisten vaateiden muodostamista, ajamista tai puolustamista varten;

Oikeus peruuttaa suostumus – sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa aiemmin antamasi Tietojesi käsittelyä koskeva suostumus sillä ehdolla, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista toteutetun käsittelyn laillisuuteen;

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle – jos Rekisterinpitäjä kieltäytyy noudattamasta pyyntöäsi käyttää GDPR:ään perustuvia oikeuksiasi, sen on kerrottava sinulle kieltäytymisen peruste. Tarvittaessa sinulla on oikeus tehdä valitus seuraavassa kappaleessa kuvatulla tavalla.

Jos aiot käyttää GDPR:ään perustuvia oikeuksiasi, ota yhteyttä Rekisterinpitäjään tarkoitukseen varattuun seuraavaan sähköpostiosoitteeseen myynti@elfadistrelec.com, numeroon +358-9-560 500 tai pikalähettipalvelun välityksellä osoitteeseen Pitäjänmäentie 14, FI-00380 Helsinki.

4.9 VALITUKSET

Jos haluat tehdä valituksen tavasta, jolla Rekisterinpitäjä käsittelee Tietojasi tai jolla valitustasi on käsitelty, sinulla on oikeus tehdä valitus suoraan toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.