Robotiikkaa käytetään erittäin monipuolisesti aina teollisuusautomaatiosta ja farmaseuttisesta tuotannosta koulutukseen ja tutkimukseen asti. Elfa Distrelec on robotiikkajärjestelmien käyttöönotossa tarvittavien tuotteiden päätoimittaja. Laaja tuotevalikoima sisältää kaapelit ja liittimet, turvajärjestelmät sekä robotiikkatutkimuksessa ja -koulutuksessa tarvittavat komponentit.


Sarjat

Jos olet aikeissa rakentaa ensimmäisen robottisi, haluat oppia robotiikkajärjestelmistä tai tarjota robotiikan oppimisympäristön koulutusta varten, Elfa Distrelec tarjoaa tarkoituksiisi sopivan sarjan. Varastoimme kuluttajille sopivia robotiikkasarjoja ja lisäantureita, joiden avulla pääset sisälle tähän jännittävään maailmaan edullisesti.


Osta nyt


Anturit

Anturit ovat robotin silmät ja korvat, joiden avulla se ymmärtää ympäristöään. Niitä käytetään esimerkiksi turvallisuuteen liittyvissä järjestelmissä, joiden avulla havaitaan, kun ihminen tai muu kohde lähestyy robotin työskentelyaluetta, tai robotin sisälle asennettuina antamaan paikannustietoja. Paineantureiden avulla robotti voi jopa reagoida kosketukseen.


Osta nyt


Toimilaitteet

Toimilaitteet mahdollistavat robotin liikkuvuuden ja vuorovaikutuksen ympäristön kanssa. Toimilaitteet edellyttävät myös, että ohjausjärjestelmät toimivat yhdessä robotin tietokoneen kanssa. Distrelec tarjoaa ratkaisuja, jotka sisältävät erilaisia toimilaitteita ja moottoreita sekä vaadittuja elektronisia ohjauslevyjä.


Osta nyt


Kaapelit ja liittimet

Robotiikassa tarvittavissa kaapeleissa ja liittimissä on omat haasteensa. Kaapelien ja liittimien on oltava samanaikaisesti sekä kestäviä että joustavia. Ankarissa teollisuusolosuhteissa kaapelien ja liittimien on kestettävä kuumuutta, pölyä ja muuta likaa. Kaapelien ja liittimien on pystyttävä käsittelemään sähkövirtaa, anturitietoja ja koneiden välistä tietoliikennettä.


Osta nyt


Tietokoneet ja liitännät

Yhden piirilevyn tietokoneet ja PLC-laitteet, kuten Raspberry Pi ja Arduino, ja liitännät, kuten CAN-väylä, DeviceNet, RS232/485, Ethernet ja EtherCAT – Elfa Distrelec tukee sinua sekä valmiilla ratkaisuilla että mukautetuissa ratkaisuissa tarvittavilla erillisillä aktiivisilla ja passiivisilla komponenteilla.


Osta nyt


Ympäristö ja HMI

Ympäristön hallinta takaa sekä robotiikkajärjestelmän turvallisuuden että robotin läheisyydessä työskentelevien henkilöiden turvallisuuden. Se sisältää ratkaisuja, joissa robotin ympärille muodostetaan näkymättömiä raja-alueita, sekä perinteisiä hätäpainikkeita, joiden avulla käyttäjät voivat sammuttaa robotin nopeasti, jos jokin sattuisi menemään pieleen normaalissa käytössä. Elfa Distrelec tarjoaa myös HMI-käyttöliittymiin tarvittavia komponentteja kuten teollisuusnäyttöjä, merkkivaloja ja paneelikytkimiä.


Osta nyt